Mød Jens Jonatan

Mød Jens Jonatan Steen, der er kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet i Fredericia-kredsen i Sydjyllands Storkreds.


Jeg er frem for alt klassisk socialdemokrat af den gamle skole!

Jeg er jyde med stort J – opvokset som landsbydreng på en præstegård som søn af to grundtvigianske socialdemokratiske sognepræster. Den levende politiske debat har været den røde tråd i mit liv – først i præstegården, siden som stifter af en tænketank, som chefredaktør, som offentlig debattør i medierne og selv som sergent i Militærpolitiet.

 

Jeg kender de politiske systemer indefra. Jeg har taget kampen som fuldmægtig i et ministerium, hvor borgerkontakt var en by i Rusland, som analysechef i tænketank, hvor jeg har set, hvordan Finansministeriet spænder ben for investeringer i mennesker, eller som journalist, hvor jeg har set, hvordan arbejdsgivernes ligegyldighed underminerer vores samfund.

 

Jeg ved, hvad der skal til for at sætte en dagsorden og for at sætte handling bag ordene. Og jeg ved, hvad konsekvensen er, når fællesskabet taber til systemerne.

Udover et liv med politiske diskussioner, så har jeg en livlig søn Kaj på 4 år, der sammen med kæreste Julie sætter farve på tilværelsen. Håndbold og film er mine store lidenskaber, som jeg stadig prøver at få tid til som tilskuer fra sidelinjen.

 

Politiske mærkesager